Metsä Fibre Oy

Metsä Fibre Oy
Metsä Fibre Oy 4.83333 1 5 0

keskiarvo / 3 tähtiarviointia

tähtiarviointisi

Kirjoita arvio tästä yrityksestä/yhteisöstä

Yhteyshenkilö: Anna-Liisa Pennanen (+)
  • anna-liisa.pennanen@metsagroup.com

Revontulenpuisto 2 , 02100 Espoo

0104612
etunimi.sukunimi@metsagroup.com
Y-tunnus:
0791416-3
Toimialat:
Kuvaus:

Johtava biotuotteiden valmistaja​

Metsä Fibre toimittaa Eurooppaan ja Kiinaan ECF-valkaistua havu- ja koivusellua korkealaatuisten kartonkien, pehmo- ja painopaperien sekä erikoistuotteiden raaka-aineeksi. Sellun lisäksi Metsä Fibre valmistaa tuotannon sivuvirroista muita biotuotteita; biokemikaaleja ja -energiaa, jotka muodostavat noin 10 prosenttia Metsä Fibren 1,6 miljardin liikevaihdosta.​

Metsä Fibren tuotemerkki on Botnia. Sellukuidun, biokemikaalien ja bioenergian ohella Botnia-tuoteperheeseen kuuluu asiakkaiden kilpailukykyä tukevia palveluja ja osaamista, joilla asiakas saa Metsä Fibren kuiduista parhaan hyödyn.

Valmistamme sellua ja muita biotuotteita neljällä tehtaalla Suomessa: Joutsenossa, Kemissä, Raumalla ja Äänekoskella, joiden yhteenlaskettu tuotantokapasiteetti on 2,5 miljoonaa tonnia. Metsä Fibre rakensi Äänekoskelle uuden sukupolven biotuotetehtaan, joka on metsäteollisuushistorian suurin investointi Suomessa. Biotuotetehdas käynnistettiin elokuussa 2017. Lisäksi Metsä Fibrellä on kuusi sahaa Suomessa ja Venäjällä sijaitseva Metsä Svirin saha. 

Metsä Fibre on osa suomalaista metsäteollisuuskonserni Metsä Groupia. Metsä Fibren omistavat emoyhtiö Metsäliitto Osuuskunta, Metsä Board ja Itochu Corporation.

Uusiutuvasta raaka-aineesta valmistetun sellukuidun ja muiden puupohjaisten biotuotteiden ja bioenergian kysyntä kasvaa, kun yhtäällä maailman väestön kasvaa, kaupungistuu ja vaurastuu ja toisaalta siirtyminen fossiilisista raaka-aineista uusiutuviin kiihtyy. Merkittävä osa kysynnän kasvusta tapahtuu Aasiassa, jonne Metsä Fibre toimittaa neljänneksen sellusta. Metsä Fibren kustannustehokkaat ja ympäristösuorituskyvyltään erinomaiset tehtaat ovat kilpailukykyisiä valmistusmenetelmille ja tuotteille asetettujen vaatimusten tiukentuessa.

Avainsanat
metsäteollisuus, biotalous, massan valmistus, Metsä Fibre, Metsä Group, sellu, biotuote, saha, bioenergia, havusellu, koivusellu, sellun valmistus, Botnia, Joutseno, Kemi, Rauma, Äänekoski, Biotuotetehdas, Metsä Svirin saha, espoo
Näkymien määrä
247
Verkkosivujen vierailuja
16

ARVIOINNIT

Lisää arviointi

Tällä hetkellä ei ole arviointeja

118finder hakupalvelu

118 finderin hakupalvelun avulla voit etsiä yrityksiä, henkilöitä ja säätilaa maailmanlaajuisesti. Tarjoamme myös webhotellien, mobiilisivustojen ja rivi-ilmoitusten palveluita.

Olemme valtuutettu Europages yhteistyökumppani Suomessa ja Ruotsissa.


118finder - Europages offical partner